Nyelv

JÓTÁLLÁS ÉS SZAVATOSSÁG


 A Defence For Life Kft. szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A Defence For Life Kft. textil, fa, bőr, üveg felashználásval készít minőségi bizsu ékszereket. A fa alapú ékszerek vegyszermentes lazúrral kezeletek, ezáltal fokoztottan vízállóak lesznek. Nem megfelelő tárolűs esetén a textil részek porozódhatnak,ezért célszerá az ékszereket zárt dobozban, lefedve tárolni. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatra.

 Defence For Life Kft. a termékeire 6 hónap garanciát vállal. A Defence For Life Kft. csak akkor köteles a szavatossági igényt teljesíteni, ha a termék már a vásárláskor is hibás volt. Ha a hiba a termék vásárlását követő 6 hónapon belül jelentkezik, akkor vélelmezni kell, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt, kivéve, ha a Defence For Life Kft. az ellenkezőjét bizonyítani tudja. Amennyiben a hiba a vásárlást követő 6 hónapon túl jelentkezik, úgy a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt. Defence For Life Kft. csak ebben az esetben köteles a szavatossági igényt teljesíteni.

 A jótállási és szavatossági igényre vonatkozó értelmező összefoglaló megtalálható a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján:
http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag

 Szavatossági igény érvényesítésére kizárólag a Webshopban vásárolt termék esetén van mód.

 A Felhasználó a hibás termék kijavítása érdekében a hibás terméket, illetve a vásárlásra vonatkozóan kiállított számla másolatát a Defence For Life Kft. részére megküldi. Amennyiben a számlát a Felhasználó nem tudja bemutatni, és a kijavításra visszaküldött termékről egyébként nem egyértelmű, hogy az a Defence For Life Kft. által készített termék, úgy a Szolgáltató nem köteles a szavatossági igényt teljesíteni.

 Amennyiben a megküldött termékre vonatkozóan a Defence For Life Kft. nem tartozik szavatossággal a fentiek alapján, úgy erről a Felhasználót tájékoztatja és a terméket a Felhasználó költségére utánvéttel visszaküldi. Egyebekben, a jogos szavatossági igény teljesítésének költségei (ideértve a javítás és a postázás költségeit is) a Defence For Life Kft.-t terhelik.